Nieuwsbrief #7
Oktober 2022
NMv
 
Samen bereiken we de samenleving!

Wist u dat de Week van de Mediation in België op dit moment plaatsvindt? Deze speciale aandacht voor mediation is een internationale activiteit, meestal in de derde week van oktober. Omdat ...

 
Promoot de Week van de Mediation!

Wij zijn zeer verheugd dat velen van jullie zich als deelnemer aan de Week van de Mediation hebben aangemeld, veel dank daarvoor! Inmiddels worden er meer dan 40 activiteiten aangeboden, met voor elk wat wils. En er komen er nog steeds meer bij. Met nog drie weken te gaan is nu de tijd gekomen om deze activiteiten te promoten.

 
Deel uw anekdote over de Liefde

Voor het winternummer van Tijdschrift Conflicthantering is de redactie nog op zoek naar anekdotes over de liefde.

* Reacties van de mannen zijn ook erg welkom :) 

 
Vindeenmediator.nl bijna online

Op 1 november, tijdens de Week van de Mediation, lanceren wij op feestelijk wijze het nieuwe mediatorplatform Vindeenmediator.nl. Hiermee biedt de NMv haar leden een nieuwe en verbeterde mogelijkheid om online gevonden te worden.

 
Uit de praktijk van de NMv-Vp

Vanuit de NMV-vertrouwenspersonen is, in de NMV-nieuwsbrief van afgelopen januari 2022, aangegeven hoe een mediation kan worden beëindigd zonder overeenkomst. Er zijn ook situaties waarbij de mediation wél door middel van een overeenkomst beëindigd wordt.

 
Mediation LAB in ontwikkeling

“Een creatieve en inspirerende omgeving waarin we met elkaar tot innovaties komen die tegemoetkomen aan de behoeften van het werkveld en tegelijkertijd een proeftuin zijn voor onze studenten.“ Met deze prachtige volzin zijn diverse organisaties uit het mediationwerkveld uitgenodigd om met de lector en een team van professionals van de Hogeschool Leiden te brainstormen.

 
Werkt u als echtscheidingsmediator vanuit een collectief?

Vanuit netwerkgesprekken merken wij dat er vanuit echtscheidingsmediators de behoefte bestaat om met elkaar van gedachte te wisselen over het werken met of vanuit een collectief, zoals bijvoorbeeld een provider. Hier kunnen specifieke vragen of wensen liggen. Als NMv willen wij dit graag online faciliteren.

 
Amsterdam UMC vraagt hulp van arbeidsmediators

Voor een onderzoek van het Amsterdam UMC en de NVAB zijn zij op zoek naar werknemers, leidinggevenden en arbozorgprofessionals (zoals bedrijfsartsen, casemanagers, arbeidsdeskundigen etc.) die hun ervaring willen delen over een meegemaakt arbeidsconflict of de begeleiding als arbozorgprofessional bij een conflict.

 
SEO Subsidie voor mediators!

Wilt u dat uw website beter gevonden wordt, dan is de “Mijn digitale zaak 2022 subsidie” een mogelijke oplossing voor u. Deze subsidie is nu open voor mediators. Een mooie mogelijkheid om uw website via online marketing hoger in de zoekmachine van Google te krijgen.

 
Mediationwet op RoSo-agenda

In het Regionaal en sectoraal overleg van verenigingen (RoSo) bespreken mediatorsverenigingen met elkaar de ontwikkelingen in mediationland. Doel is om de elkaar te versterken, zodat we als verenigingen grotere toegevoegde waarde hebben voor elkaar en onze leden. 

 
Wie jarig is trakteert: 3 webinars

Begin 2023 organiseert NMv diverse webinars voor leden in diverse specialisaties. En zoals wij al op onze jubileumdag hebben beloofd, zonder extra kosten! Een leuke, informatieve en leerzame manier om kennis te maken met verschillende richtingen waarin mediation zich ook blijft ontwikkelen. 

 
Volg NMv ook op social media!

Met de NMv nieuwsbrief houden we u op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwsfeiten binnen de NMv en ons vakgebied. Wist u dat we ook interactief zijn op social media? Meld u hier aan voor onze LinkedIn netwerk- en discussiegroep, waar u zelf ook items kunt posten, en volg ons op onze LinkedIn bedrijfspagina, Instagram en Twitter.

 
Wist u dat ...

... de Masterclass Wervend Schrijven op 1 november al helemaal is volgeboekt? Wanneer u zich aanmeldt, dan zetten we u op de wachtlijst voor een nieuwe sessie. Zodra we een datum hebben, nemen we dan contact met u op. Lees hier meer.

 
Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. We zijn benieuwd naar uw reacties, opmerkingen en suggesties. Wilt u deze alstublieft mailen naar info@mediatorsvereniging.nl?
NMv
LinkedIn   Twitter   Mediatorsvereniging   mail

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).
Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl
Copyright © 2022 Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)