Nieuwsbrief #1
Januari 2023
NMv
 
2022, een bijzonder jaar

De eerste nieuwsbrief van het jaar begint zoals gebruikelijk met de wensen van voorspoed en bovenal gezondheid. Dus ook de eerste nieuwsbrief van 2023! Weet echter wel dat we u zoiets niet alleen in de januarimaand toewensen, maar natuurlijk tijdens het hele jaar. En ik weet dat ik dit ook namens het hele NMv-bestuur uitspreek. Met speciaal een hart onder de riem naar de VOM.

 
Uitnodiging NMv webinars

De NMv organiseert de komende periode meerdere webinars voor leden. Een leuke, informatieve en leerzame manier om kennis te maken met verschillende richtingen waarin mediation zich blijft ontwikkelen. En u ontvangt ook nog eens 2 CPD (ADR) en/of PE-punten (MfN) voor dit webinar. Het eerste webinar is al volgeboekt. Voor het tweede en derde webinar kunt u zich nu aanmelden.

 
Vereniging Online Mediators opgeheven

Helaas heeft de VOM, de Vereniging Online Mediators Nederland moeten besluiten om de rechtspersoon per 31 december 2022 op te heffen. In 2012 kwam Dick Veldink met het initiatief voor een vereniging voor mediators die gespecialiseerd zijn in Online Mediation. In die periode stelde de Raad voor Rechtsbijstand nog strenge eisen aan zowel de te gebruiken software als de professionele kwaliteit van de betrokken mediators. Op enig moment zijn deze eisen losgelaten en ook bleek dat de gebruikte software niet langer werd ontwikkeld. 

 
NMv neemt videofaciliteit webcall over van VOM

Nu het bestuur van de Vereniging Online Mediators (VOM) heeft aangegeven de activiteiten als vereniging stop te zetten, heeft de NMv besloten de gebruiksvriendelijke en professionele online videofaciliteit ‘Webcall’ van de VOM over te nemen c.q. voort te zetten.

 
Ingezonden stuk: Gezinsadvocaat versus familiemediator

Op 3 januari jl. plaatste de Volkskrant een artikel met als kop ‘De gezinsadvocaat komt bij de moeilijkste scheidingen op voor beide ouders én de kinderen: wordt dit het nieuwe normaal?' Ondergetekenden waren verbaasd en teleurgesteld over het ontbreken van de gespecialiseerde familiemediator in het stuk. Onze initiële gedachte bij het lezen was namelijk, dit gaat over ons.
Wij zijn daarop in de pen geklommen en hebben de volgende dag – op persoonlijke titel - onderstaande reactie aan de Volkskrant gestuurd.

 
Oproep: heeft u boekentips op het thema Trauma?

Vanuit de redactie van Tijdschrift Conflicthantering doen wij een oproep aan jullie als conflictprofessional én lezer van het blad: welk boek raadt u uw collega’s aan om te lezen rondom trauma, en waarom?

 
Broodnodig inzicht in ‘de bevordering’ van mediationwetgeving

In de tweede helft van februari 2023 wordt een handzaam en helder overzicht gepubliceerd van de ‘Werdegang’ van de mediationwetgeving, getiteld 'De bevordering van mediation: het wetgevingsproces'. Een overzichtelijk boek dat de diverse initiatieven en de gedachten daarover bundelt.
NMv-leden kunnen het boek nu alvast bestellen en ontvangen tussen 18 en 31 januari 10% korting.

 
Nieuwe uitbreidingen op vindeenmediator.nl

Inmiddels is het nieuwe mediator-platform vindeenmediator.nl twee maanden online. In die periode is er meer dan 5300 keer een profiel van een mediator bekeken en is er 750 keer doorgeklikt naar een website. Ook is er bijna 2000 keer geklikt op de Google advertentie.
We werken hard aan nieuwe updates en verbeteringen van het platform, en er zijn inmiddels een aantal uitbreidingen geïmplementeerd.

 
Ledenaanbieding in de spotlight: workshop VideoBASICS

Tijdens deze actieve workshop op woensdag 1 februari 2023 in Utrecht leer je hoe je zo kunt filmen dat je altijd goed in beeld bent, wat de verschillende manieren van filmen zijn en waarin je ook een eigen video opneemt die je meteen online kunt zetten (bijvoorbeeld op vindeenmediator.nl)!
NMv-leden betalen voor de workshop VideoBASICS van de Videovakvrouw slechts € 47,-

 
Wist u dat ...

... wij ter gelegenheid van ons 20-jarig jubileum het afgelopen jaar ook enkele leden, die jarig zijn rond de stichtingsdatum van de NMv, aan het woord hebben gelaten over hun pad als mediator, de betekenis van de belangenvereniging en wat zij de jarige NMv toewensen?
Een bloemlezing hiervan is gepubliceerd in TC; lees hier de volledige bijdragen.

... je je kunt aanmelden voor onze LinkedIn netwerk- en discussiegroep? Je kunt hier zelf ook (niet commerciële) items posten. Volg ons op onze LinkedIn bedrijfspagina, Instagram en Twitter.

 
Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. We zijn benieuwd naar uw reacties, opmerkingen en suggesties. Wilt u deze alstublieft mailen naar info@mediatorsvereniging.nl?
NMv
LinkedIn   Twitter   Mediatorsvereniging   mail

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).
Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl
Copyright © 2023 Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)