Nieuwsbrief #3
13 april 2023
NMv
 
Wat is Tijd!

De werkconferentie ‘Rechtsbijstand bij de tijd’ is door drie van onze bestuursleden bezocht. (Hans Bekkers, Gjalt Schippers en ondergetekende). Het was een goed georganiseerd event, met interessante workshops, waar veel organisaties bij aanwezig waren. Organisaties die betrokken zijn bij de burger die ‘rechtzoekend’ is. Fijn om te horen dat ook mediation deze dag in de belangstelling stond. Zoals u van ons kunt verwachten hebben ook wij de burger die ‘hulpzoekend’ is onder de aandacht gebracht.

 
NMv-webinars update

Afgelopen 24 maart vond het 2e NMv-webinar plaats met als titel "Conflictvaardig op het werk via arbeids-mediation". Frank Emmelot en Jan Plevier hebben de deelnemers op kundige en plezierige wijze verhaald. 
En NMv is alweer bezig met de voorbereidingen van een aantal nieuwe webinars. Op 17 april staat de webinar "Familie en Nalatenschapsmediation" met Guusje van de Ven op de agenda.

 
Vacature bestuurslid NMv

Wij zijn op zoek naar één of meerdere enthousiaste collega’s in de functie van bestuurslid die samen met ons de NMv willen laten groeien en bloeien. Binnen het bestuur werken wij samen op basis van collegialiteit, terwijl ieder bestuurslid verantwoordelijk is voor de eigen portefeuille. Er liggen diverse zaken die opgepakt kunnen worden.

 
Uitnodiging ALV 8 juni

Op de agenda staat niet alleen de ALV, er is tijd om te netwerken met vakgenoten, ons nieuwe bureau stelt zich voor en last but not least hebben we een zeer interessante spreker. Ook staat er een smakelijke lunch voor u klaar. Maakt u tijd vrij? Uiteindelijk bepalen we sámen de koers van onze mooie vereniging.

 
Wie volgt Munish Ramlal op?

Vorig jaar ontving Munish Ramlal de Eberhard van der Laan Award, vanwege de verfrissende en creatieve manier waarop hij zich inzet voor burgers die vastlopen in de bureaucratie.

Wie nomineert u voor de Eberhard van der Laan Award 2023?

 
Lezersonderzoek TC en NM

Om de kwaliteit en afstemming met u als lezer op een hoog peil te houden, zijn de redactie, de NMv en de uitgever WoltersKluwer geïnteresseerd in uw mening over ‘ons tijdschrift’. In de volgende TC/NM (nummer 2) van dit jaar, wordt een lezersonderzoek opgenomen. Dit is alvast een aankondiging.  

 
 
De geschiedenis van mediation wetgeving in boek vervat

Begin april presenteerde Lars Krale het boek 'De bevordering van mediation: het wetgevingsproces' dat hij samen met Ard van der Steur en dr. mr. Fred Schonewille schreef. Het boek omschrijft de lange geschiedenis van pogingen tot het tot stand brengen van wetgeving op het gebied van mediation.

 
De Providerskwestie

Een niet onbelangrijke taak van de NMv-vertrouwenspersonen is het afgeven van signalen opgedaan uit casussen uit de praktijk. Deze worden vervolgens doorgegeven aan het bestuur van de NMv. Een van die signaleringen betreft de zogenaamde “providerskwestie”.

 
Waar hangt uw scheurkalender?

In de vorige nieuwsbrief een oproep om ons foto’s te sturen van de plek waar uw scheurkalender hangt.
Daarop ontvingen we deze fleurige lentefoto met de mooie quote ‘Je kunt niet gelukkig worden zonder respect, waardering en liefde van anderen'.
Stuur u uw foto ook in?

 
Wist u dat ...

... u zich kunt aanmelden voor onze LinkedIn netwerk- en discussiegroep? Je kunt hier zelf ook (niet commerciële) items posten. Volg ons op onze LinkedIn bedrijfspagina, Instagram en Twitter.

 
Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. We zijn benieuwd naar uw reacties, opmerkingen en suggesties. Wilt u deze alstublieft mailen naar info@mediatorsvereniging.nl?
NMv
LinkedIn   Twitter   Mediatorsvereniging   mail

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).
Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl
Copyright © 2023 Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)