Nieuwsbrief #8
December 2022
NMv
 
Voor en door leden

Tijdens de netwerkbijeenkomst van november heb ik dit keer het voorrecht gehad om met een diversiteit aan leden te spreken. Een mooie mix van ervaren mediators, startende mediators en de NMv-vertrouwenspersoon. 

 
Inspirerende Week van de Mediation 2022. Hoogtepunt Eberhard van der Laan Mediation Award-uitreiking

In het gehele land hebben leden, maar ook niet-leden activiteiten ontwikkeld met vermelding van ‘Dé Week’ (van 31 oktober tot 5 november 2022). Meer dan 50 activiteiten zijn ook werkelijk op de betreffende website geplaatst. We hebben veel inspiratie op verschillende terreinen voorbij zien komen, zoals op het gebied van overheid, zorg, onderwijs, arbeid, familie, milieu en ruimtelijke ordening.

 
Vindeenmediator.nl succesvol gelanceerd. Ben jij al vindbaar?

Tijdens de week van de mediation heeft de NMv de website vindeenmediator.nl gelanceerd. Met deze website willen wij onze leden beter vindbaar maken. Op vindeenmediator.nl kun je zelf een uitgebreid profiel maken, met foto’s, video’s en buttons zodat geïnteresseerden direct contact met jou op kunnen nemen. 

 
Wie jarig is trakteert: 3 webinars

Begin 2023 organiseert NMv diverse webinars voor leden in diverse specialisaties. En zoals wij al op onze jubileumdag hebben beloofd, zonder extra kosten! Een leuke, informatieve en leerzame manier om kennis te maken met verschillende richtingen waarin mediation zich ook blijft ontwikkelen.

 
Nieuw bestuurslid: Willem Ruiterman

Willem Ruiterman: “Na één van de maandelijkse netwerkgesprekken had ik een gesprek met de voorzitter. In dit gesprek kwam de vraag waarom ik niet had gesolliciteerd als bestuurslid. Ik was namelijk erg enthousiast en wilde mijn bijdrage leveren. Daarna was mijn brief snel gestuurd. Want dit was een uitgelezen kans om de daad bij het woord te voegen.

 
Nieuw ledenvoordeel: maak kennis met het MediationDossier

Ben je op zoek naar een goede en veilige manier om je mediationtrajecten te beheren? Maak dan kennis met het nieuwe NMv-ledenvoordeel: Merrick MediationDossier. Wat biedt het MediationDossier?

 
NMv reikt prijs uit bij Mediation-wedstrijd

Op 25 november 2022 vond in Amsterdam de landelijke Business Mediation and Negotiation Competition plaats, georganiseerd op initiatief van het Centrum voor Conflicthantering (CvC), in samenwerking met advocatenkantoor Houthoff en de NMv. Het was een mooie en intensieve dag. Zes teams van vier studenten streden met hun coaches om de eerste plaats.

 
Reactie NMv op berichten in de media over amendement Kees van der Staaij van de SGP

Afgelopen periode werd prominent aandacht besteed in de media aan een amendement ingediend door de heer Kees van der Staaij van de SGP in de Tweede Kamer [1]. Verschillende media namen het bericht over als zijnde een initiatiefwetsvoorstel ingediend door de heer van der Staaij.

 
Uit de praktijk van de NMv-Vertrouwenspersoon

De NMv-vertrouwenspersonen krijgen wel eens de vraag of delen uit de mediation in een rechtszaak ingebracht kunnen worden. Bij mediation gaan we als basis uit van vrijwilligheid, geheimhouding en vertrouwelijkheid. Alles wat in de mediation besproken wordt is vertrouwelijk. Het is mogelijk dat andere afspraken tussen partijen aan tafel worden gemaakt, daar wordt in dit artikel niet op ingegaan.

 
Leden lezen met korting! Socrates op sneakers en de primeur: De bevordering van mediation: het wetgevingsproces

In het boek Socrates op sneakers, filosofische gids voor het stellen van goede vragen vertelt praktisch filosoof Elke Wiss wat we van Socrates kunnen leren over de kunst van een mooie woordenwisseling. Tot 18 januari 2023 bestel je Socrates op sneakers voor de speciale ledenprijs van 17,50 euro. Log in op de site voor de kortingscode.

 
Wist u dat ...

... de website vindeenmediator.nl volgens Google Search Console Insights de afgelopen maand 10.620 weergaven heeft gehad?

... je je kunt aanmelden voor onze LinkedIn netwerk- en discussiegroep? Je kunt hier zelf ook (niet commerciële) items posten. Volg ons op onze LinkedIn bedrijfspagina, Instagram en Twitter.

 
Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. We zijn benieuwd naar uw reacties, opmerkingen en suggesties. Wilt u deze alstublieft mailen naar info@mediatorsvereniging.nl?
NMv
LinkedIn   Twitter   Mediatorsvereniging   mail

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).
Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl
Copyright © 2022 Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)