NMv Nieuwsbrief september 2023
 
Nieuwsbrief #6
September 2023
NMv
 
NMv on the move!

Ik hoop dat u allen een prachtige zomer heeft gehad en de batterij heeft kunnen opladen met de uwen om er weer vol tegen aan te kunnen gaan. Het NMv bestuur is er in ieder geval klaar voor en dat is nodig, want er is ongelooflijk veel te doen. 

In mijn column dit keer aandacht voor onder andere het Tijdschrift Conflicthantering, een terugblik op de bijeenkomst van 8 augustus 2023 met als onderwerp ´Eenheid in het werkveld met behoud van eigen identiteit´ en wat u daarvan op korte termijn gaat merken. En uiteraard de uitreiking van de Eberhard van der Laan Award, onze gesprekken met de registers en nog veel meer.

Jouw gegevens bijwerken in de ledenadministratie. Belangrijk!

Wil jij het tijdschrift Conflicthantering op het juiste postadres ontvangen? Wil jij onze nieuwsbrief op het juiste e-mailadres ontvangen? Zorg ervoor dat deze gegevens bij ons bekend zijn. Ook jouw adreswijziging kun je zelf aanpassen. Jij bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van jouw gegevens.

Let wel, jij dient jouw gegevens zowel aan te passen op de website van de NMv als op de website van Vindeenmediator.

Het nieuwe verenigingsbureau stelt zich aan jou voor

Sinds 1 juli 2023 is de NMv een samenwerking aangegaan met een nieuw verenigingsbureau. NonProfit Support. In deze nieuwsbrief stellen zij zich voor.

NonProfit Support is dienstverlener op het gebied van administratieve en secretariële ondersteuning voor stichtingen en verenigingen. Wanneer jij met de NMv belt, wordt de telefoon door één van de medewerkers van NonProfit Support aangenomen. Ook verzorgen zij de algemene vragen en e-mail.

Klacht | Proces | Preventie

Wanneer we het hebben over mediation, kunnen er verschillende klachten ontstaan: een cliënt heeft een klacht over de mediator; een mediator heeft een klacht over zijn of haar collega mediator; een mediator heeft een klacht over zijn of haar cliënt.

PROCES

De aanpak van deze klachten varieert. Voor de eerste twee soorten klachten zijn er specifieke regelingen. In het geval van de derde klacht komt het civiele recht om de hoek kijken, afhankelijk van de mediation-overeenkomst of, als die niet schriftelijk is vastgelegd, op basis van een algemene civiele aanklacht wegens‘onrechtmatige daad’. In het gehele artikel meer over de regelingen, preventie, enzovoort. 

De NMv vertrouwenspersonen hebben altijd een luisterend oor. Ook kunnen zij de mediator adviseren en met raad bijstaan. Schroom dus niet om hen te benaderen.

Overleg NMv met MfN

Onlangs heeft de NMv een constructief overleg gehad met MfN. Eén van de onderwerpen, die aan bod kwam was ´Eenheid in het werkveld´ naar aanleiding van de vraag vanuit het Ministerie aan de NMv om zich in te spannen om het werkveld te verenigen. Ook is de subsidieaanvraag met betrekking tot het bevorderen van promotie en gebruik van mediation, die ten behoeve van het gehele werkveld is ingediend, besproken.

 
POK gelden. In te zetten voor een activiteit in de WvdM

Tot 2026 krijgen alle gemeenten zogenaamde POK-gelden uitgekeerd. Het gaat concreet om 23-25 euro per inwoner (totaal 150 miljoen per jaar). De gelden zijn ter beschikking gesteld naar aanleiding van de bevindingen van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK).

Mediators kunnen hierin een positieve bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door het organiseren van een activiteit in de Week van de Mediation (30 oktober tot en met 3 november 2023). Wij hebben een interessante tip voor jullie.

Welke activiteit organiseer jij dit jaar tijdens de WvdM?

De week van de Mediation is uitgegroeid tot een mooie traditie met ieder jaar een ander thema. Voor de zevende keer op een rij organiseert en faciliteert de NMv voor haar leden en samenwerkingspartners de Week van de Mediation. Deze vindt plaats van 30 oktober tot en met 3 november 2023. 

Deze week richt zich niet alleen op het zichtbaar maken van mediation in de maatschappij, maar heeft ook als doel om zo veel mogelijk mediators de kans te geven om hun expertise uit te dragen.

Heb jij al een activiteit georganiseerd?

Jij kunt hierin ook eventueel samenwerken met andere mediatiors of met andere partijen. 

Wil jij meer informatie?

Klik dan op de onderstaande button.

Meld je nu aan voor de ALV en de uitreiking van de Eberhard van der Laan Award

Tijdens de Week van de Mediation (30 oktober tot en met 3 november 2023) vindt de ALV en de uitreiking van de Eberhard van der Laan Award plaats op dinsdag 31 oktober van 13.00 tot 18.00 uur. Kom jij ook? We hebben een interessant middagprogramma met inspirerende sprekers. De middag wordt afgerond onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden

Via onderstaande button kun jij je aanmelden en het gehele programma bekijken.

Waar hangt jouw scheurkalender?

Soms zijn de beste schatten verborgen in de dagelijkse dingen, net zoals de inspirerende spreuken die we dagelijks tegenkomen op onze NMv scheurkalenders. Een kalender kan ergens in de hoek van een kantoor hangen, tussen potten met kleurpotloden in een kinderkamer of zelfs digitaal op onze schermen knipperen. Maar waar hij ook "hangt" in je leven, hij herinnert ons vaak aan iets diepers. 

Sluit jij ook binnenkort aan bij het NMv Vrijwilligerscafé?

Op 4 september 2023 vond het eerste NMv Vrijwilligerscafé plaats. Deze online meeting vindt één keer in de maand plaats waarbij de vrijwilligers van de NMv in gesprek gaan met de voorzitter, Willem Ruiterman. De vrijwilligers kunnen hun vragen stellen, aangeven waar ze tegenaan lopen, het delen van successen, enzovoort. Tegelijkertijd is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vrijwilligers en jouw eigen netwerk te vergroten. 

De NMv zoekt een vrijwilliger voor online content Tijdschrift Conflicthantering. Jij gaat samenwerken met een redactielid van TC en Hans Bekkers, bestuurslid NMv. 

Ken jij iemand of ben jij diegene die we zoeken? Stuur dan een
e-mail naar secretariaat@mediatorsvereniging.nl

 
Dit keer geen TC ontvangen?

Indien jij niet het Tijdschrift Conflicthantering #3 hebt ontvangen, verzoeken wij jou dit te melden bij Wolters Kluwer.

Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. We zijn benieuwd naar uw reacties, opmerkingen en suggesties. Wilt u deze alstublieft mailen naar info@mediatorsvereniging.nl?
NMv
LinkedIn   Twitter   Mediatorsvereniging   mail

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).
Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl
Copyright © 2023 Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)