Nieuwsbrief #6
September 2022
NMv

Beste lezer,

Gisteren ontving u van ons de NMv-nieuwsbrief van september. Helaas bevatte deze nieuwsbrief ondanks een controle enkele onjuiste links. Een en ander heeft te maken met het nieuwe systeem waar we op zijn overgestapt en die helaas nog wat kinderziektes blijkt te hebben. Daarom ontvangt u deze nieuwsbrief opnieuw, met de juiste links.

Met onze oprechte excuses voor het ongemak,
de Redactie

 
Mediation in de schijnwerpers

Alsof de NMv geen zomervakantie kent, zoveel gedachtes, wensen en activiteiten vinden er op dit moment plaats. Laat ik een aantal zaken opsommen. We starten met een terugblik op de Ledendag, waaronder de ALV. Wat een prachtige dag, en dan bedoel ik niet alleen het weer. De interactie met onze leden, het enthousiasme, de waardering, de openheid en wensen die men in de ALV heeft geuit.

 
Mediators: meld u nu aan voor de Week van de Mediation

De Week van de Mediation vind dit jaar plaats van 31 oktober tot en met 4 november. In deze week geven wij mediation in Nederland meer bekendheid.
Ook ú kunt hieraan meewerken door het organiseren van een activiteit. Ga naar https://weekvandemediation.nl om u direct aan te melden.

Tijdens de speciale NMv-netwerksessie op 16 september krijgt u tips en tricks hoe u dit kunt aanpakken.
Alle informatie over de Week van de Mediation vindt u op onze speciale pagina op de website onder de tab 'Actueel' > Week van de Mediation.

 
NMv-Leden: wie ontvangt de Eberhard van der Laan Mediation Award?

Elk jaar reikt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) de Eberhard van der Laan Mediation Award uit. Met het uitreiken van deze prestigieuze award wil de NMv bijzondere aandacht schenken aan mensen die door hun optreden en persoonlijkheid een verbindende rol in de samenleving spelen. 

Ook dit jaar zijn er weer waardige nominaties binnen gekomen. Laat u weten wie u de Mediation Award gunt?
Let op: alleen NMv-leden hebben stemrecht!

 
De Belofte van NMv

Wat klinkt dat plechtig. De belofte. Gelijk komen er in mijn gedachte verschillende momenten in een (lees ook: mijn) leven waarop dat gezegd wordt. Voor mij was de laatste keer tijdens onze Algemene ledenvergadering op 27 juni j.l. De belofte is ontstaan vanuit het bestuur in 2021 om aan te geven dat wij willen samenwerken met iedereen die het goede voor heeft met onze beroepsgroep.

 
NMv complimenteert ministers

Op 11 juli jl. heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hanke Bruins Slot, mede namens de Minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind en de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, een brief met beleidsvoornemens aan de Tweede Kamer gezonden. De brief bevat voor het mediation werkveld positieve elementen.

 
Peiling: uw belangstelling voor Masterclass Wervend Schrijven

In de Week van de Mediation organiseert de redactie van vakblad Nederlandse Mediation (NM) een aantal Masterclasses ‘Wervend Schrijven’. Om een inschatting te maken van het aantal Masterclasses dat we gaan inplannen, peilt NM nu alvast de belangstelling. Het aantal deelnemers per sessie is namelijk beperkt.

 
NMv Ledendag 2022: een groot succes!

Op 27 juni jl. vond de NMv Ledendag plaats in het schitterende Bomencentrum in Baarn. Tijdens deze dag hebben de deelnemers genoten van de mogelijkheid elkaar weer live te zien en te spreken en te genieten van inspirerende sprekers en onderwerpen.
De dag begon met de ALV, waarin het bestuur onder andere de belofte* van de NMv presenteerde. Deze is door leden bekeken en aangevuld.

 
Even voorstellen: Aad van Dam – Algemeen Bestuurslid NMv

Sinds deze zomer heeft het NMv-bestuur versterking gekregen in de persoon van Aad van Dam. Hij gaat zich voorlopig bezighouden met NMv events, financiën en automatisering. Aad stelt zich hierbij graag aan de NMv-leden voor.

 
Uit de praktijk van de NMv-Vp

De NMv-vertrouwenspersonen werden ook de afgelopen tijd weer benaderd om te sparren hoe een mediator (of mediators in co-mediation) gehandeld heeft. Dit betrof lopende of afgeronde mediatons. Soms was de vraag of de acties eventueel zouden kunnen leiden tot een klacht. En wat daarvan dan de uitkomsten en gevolgen zijn. Een leerpunt is de afronding van een mediation.

 
Bestel nu alvast extra Mediation Scheurkalenders

Ter ere van ons 20-jarig jubileum brengt de NMv de Mediation Scheurkalender 2023 uit. Vol met leuke, leerzame en uitdagende quotes en informatie - een ideaal kerstkado of relatiegeschenk!

 
Kleine pensioenen, wel of niet verevenen?

De Scheidingsdeskundige ondersteunt scheidings-professionals door middel van verdiepende en praktijkgerichte opleidingen en praktijkondersteuning. Sinds afgelopen juni genieten NMv-leden 10% korting op de bijeenkomsten van de Scheidingsdeskundige. Ook deelt de Scheidingsdeskundige praktijkcases met ons. Deze keer over het wel of niet verevenen van kleine pensioenen.

 
Volg NMv ook op social media!

Met de NMv nieuwsbrief houden we u op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwsfeiten binnen de NMv en ons vakgebied. Wist u dat we ook interactief zijn op social media? Meld u hier aan voor onze LinkedIn netwerk- en discussiegroep, waar u zelf ook items kunt posten, en volg ons op onze LinkedIn bedrijfspagina, Instagram en Twitter.

 
Wist u dat ...

... er naast de Belofte van NMv ook een ‘Green Mediator’s Pledge’? Het is een internationaal initiatief die mediators aanspoort om meer duurzaam te gaan werken. Download hier wat de pledge inhoudt en laat uw ideeën achter op het brown paper.

... u de NMv nu ook kunt volgen op Instagram?

 
Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. We zijn benieuwd naar uw reacties, opmerkingen en suggesties. Wilt u deze alstublieft mailen naar info@mediatorsvereniging.nl?
NMv
LinkedIn   Twitter   Mediatorsvereniging   mail

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).
Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl
Copyright © 2022 Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)