Mediation, top of Mind – geslaagde dag voor verbinding onder mediators

Er was voldoende gelegenheid om vragen aan het bestuur te stellen in een constructieve sfeer. Samen bouwen aan de vereniging maakt dat we samen onze toekomst bepalen. De toekomst van mediaton als vak en van ons als NMv-mediators in het bijzonder. Dat werd onderschreven door de aanwezige leden, en uiteraard ook door het bestuur; wij zijn de grootste vakvereniging en dat mogen we uitstralen ook!

Janine Janssen startte als eerste spreker tijdens de PE-Carrousel en zij kreeg de zaal om met haar mooie betoog doordrenkt met anekdotes, gebaseerd op wetenschap en ook met een flinke dosis humor; deze combinatie leverde haar een staande ovatie op!

Bij de voortreffelijke lunch was het moment daar om bij te praten met collega’s; een moment van herkenning en plezier.
Na de lunch pakte Patrick van Gils zijn podium en kreeg ook de sceptici richting verkoop aan het pitchen! Een mooi moment voor velen; vertel nu maar eens wie je bent als mediator en op welke wijze jij je onderscheidt van jouw collega mediator. Met een ‘hand’ige techniek en met respect voor elkaar beleefden we een gezamenlijk groeimoment, alvorens Patrick zijn enthousiaste workshop afsloot.

Daarna kwam het moment waarop we onze eigen keuze konden maken ten aanzien van het volgen van een passende workshop; Herstelcirkels, Mediation in het Engels of Luisteren van Binnenuit; genoeg diversiteit voor een ieder. Dit leverde opnieuw mooie gesprekken en inzichten op en meer dan genoeg gespreksstof voor bij de interactieve netwerkborrel. Per regio werd het een ieder mogelijk gemaakt om een maatje te vinden om samen acties mee op te pakken, bijvoorbeeld tijdens de Week van de Mediation aanstaande oktober. Samen sterk en veel gezelliger dan alleen is daarbij de achterliggende gedachte; iets wat ook zeker door de leden van het ambassadeursnetwerk ondersteund wordt.
Vanuit het bestuur mogen we terugkijken op een inspirerende, gezellige en interactieve dag waarbij daadwerkelijk tot verbinding is gekomen; exact zoals wij ons vak voorleven.