Vacature online community manager

In het kader van de Week van de Mediation willen wij (de Nederlandse Mediatorsvereniging- NMv) een mediation awarenesscampagne op sociale media opzetten. Voor deze campagne zijn we op zoek naar een online community manager.

Het thema van de campagne is ‘Familiemediation’. Door middel van de inzet van Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn willen we dit thema onder de aandacht brengen. Niet alleen door leuke en kekke teksten te posten, maar ook door de discussie aan te gaan, te reageren op berichten, mensen uit te nodigen én met een vleugje humor mensen prikkelen. Sociale media draaien immers om interactie.

Hoe ziet jouw functie er straks uit?

Hoofdtaken

  • bedenken en uitvoeren van de campagne;
  • NMv-leden activeren en adviseren over de online communicatie.

Toelichting

Fase 1  Je stelt een contentstrategie/plan op voor het bestuur (31 augustus).
Fase 2  In deze fase voer je jouw eigen plan uit. Speerpunten zijn het vergroten van het bereik/volgers en online training geven aan NMv-leden door middel van het maken van how to-filmpjes en een praktische handleiding op social media voor dummies (1 september – 1 oktober).
Fase 3  Tijdens de campagneperiode post je dagelijks op onze social media-kanalen. (1-20 oktober).
Fase 4  Evalueren en adviseren na de campagneperiode (21-31 oktober).

Wat voor iemand zoeken we?

  • je hebt affiniteit met politiek en met de NMv;
  • je hebt verstand van sociale media;
  • je kunt zelf video’s en foto’s bewerken;
  • je bent bekend met de ins en outs van mediation en je weet zowel de link te leggen met andere populaire media (bijvoorbeeld naar de scheiding van Wesley en Yolanthe) als een (wetenschappelijk) artikel over kindbehartigers;
  • je kunt andere leden mobiliseren (of zelfs verschillende influencers-accounts betrekken bij onze campagne).

Als community manager werk je niet alleen. Je gaat samenwerken met de senior perswoordvoerder, het campagnebureau BKB (voor de Facebookcampagne) en met secretariaatsbureau MOS (voor de ondersteuning van de nieuwsbrieven, het faciliteren van de webinar en het plaatsen van de webteksten).

Vergoeding

De werkzaamheden nemen ongeveer 80 tot 100 uur in beslag. De NMv stelt een bedrag van € 2.500, excl. BTW beschikbaar voor deze klus. We zijn ons bewust dat dit geen commercieel tarief is, maar we gaan ervan uit dat uitvoering zal gebeuren door iemand binnen de vereniging die de promotie van ons vak ook echt uit bevlogenheid zal willen doen.

Contact

Ben jij bekend met de inhoud van ons vak en heb je verstand van sociale media?

Reageer dan snel op deze vacature via info@mediatorsvereniging.nl