Eberhard van der Laan Mediation Award 2019

Genomineerden 2019:

Mevrouw Sigrid Kaag
Sigrid wordt gewaardeerd om haar stijl van communiceren en de wijze waarop ze de dialoog aangaat bij zeer netelige kwesties waarin zij persoonlijk aangevallen wordt. Ze is ongelooflijk zacht verbaal krachtig, ze laat zich niet uit de tent lokken tot een oordeel over welk land of welke persoon dan ook. Ze is respectvol helder over welk gedrag ze wel en niet accepteert. Haar gesprekken hebben altijd inhoud en geven richting aan. En dan is ze ook nog eens zestalig. En last but not least: ze heeft veel vredesmissies gedaan en was zowel op de voor- en achtergrond van grote betekenis in conflictgebieden.

Mevrouw Carry Knoops
Carry weet belangen met elkaar te verbinden die ogenschijnlijk niet te verbinden zijn en draagt daarmee bij aan niet alleen een prettige maar ook rechtvaardige samenleving. Zo heeft zij Stichting M4J (Miles4Justice.com) opgezet om te stimuleren dat mensenrechten de basis vormen voor ieders recht en rechtvaardigheid. Het begint met de juiste bejegening van elkaar voordat we in een conflict kunnen spreken over wat inhoudelijk rechtvaardig is, is de gedachte.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het NMv-Event ‘It’s all-in the family op dinsdag 15 oktober aanstaande in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Amersfoort.

Meld je hier aan voor dit event!

Prijs

Een oorspronkelijk vormgegeven prachtige Award ontworpen door kunstenares Liesbeth Jimmink. Een speciaal en symbolisch object in brons: de ‘eikomma’.