Meedenken over een Master conflicthantering op iedere universiteit?

Je zou verwachten dat anno 2019 de universitaire opleiding voor toga juristen allround is, d.w.z. dat ze het complete pallet van conflict oplossingsmethoden leren.  Onderhandelen en mediation zou een verplicht vak moeten zijn.

In de VS en het Verenigd Koninkrijk is dit al zo. Samenwerking tussen de juridische en psychologische faculteiten resulteert in de uitstroom van een generatie ‘Dispute resolution professionals’, die klaar zijn voor de toekomst.

Wat zou het mooi zijn als in de juridische opleidingen in Nederland mediation een prominente vaste plaats zou krijgen. Daarvoor is nodig dat de universitaire wereld het belang hiervan gaat inzien. Elke faculteit een Master conflicthantering. Elke faculteit een hoogleraar ADR. Specialistische keuze vakken, zoals arbeidsmediation, familie mediation, Herstelbemiddeling, zakelijke mediation. Wetenschappelijk publicaties over mediation. Et cetera.

Om te trachten deze beweging in gang te zetten is er onder auspiciën van de NMv een Taskforce Universiteiten en Mediation opgericht. Daarvoor worden nog enkele deelnemers gezocht. Mediators met tijd en energie om dit van de grond te tillen.

Interesse?

Bel of mail Bart Neervoort (0653202437, neervoort@medarba.nl) of Belinda van Riesen (0652477408, info@prizma.nl.)