Week van de Mediation in de media

Zo vertelt Tabitha van den Berg van Mediation Amsterdam in Het Parool over de heen-en-weergesprekken die ze met haar andere mediators uit Amsterdam-Noord op het hoofdstedelijke pontveer organiseerde. “Partners die scheiden, familie- en burenruzies, hommeles op het werk. 

Vaak heeft iemand behoefte aan een luisterend oor, terwijl de omgeving geneigd is met goedbedoelde adviezen te strooien: doe dit, pak het zo aan. Beter is: even luisteren. Een probleem wordt helder wanneer je erover praat”, zo zegt Tabitha over de onderwerpen die zoal voorbijkomen. De pont is daarvoor een prettige locatie, zo zei ze daarnaast. “Het is een ontmoetingsplek voor Amsterdammers. Een plek waar mensen geen haast hebben, nergens heen kunnen.”

In het Haarlems Dagblad en gelieerde regionale titels gaan NMv-ambassadeurs Margit Ansink en Rachel Schulte uitgebreid in op hun vakgebied. “Familiebanden kunnen enorm sterk zijn, maar de impact kan verwoestend zijn als het misgaat”, zo zegt Ansink in het stuk. Schulte gaat onder meer in op de uitdagingen die bij co-ouderschap komen kijken. “Tijdens een relatie is de zorg voor de kinderen ook niet altijd fiftyfifty geweest. Week op, week af is voor kleine kinderen niet per se fijn. Dan zijn ze weer bij papa, dan weer bij de oppas, dan weer bij mama.” Daarnaast vertellen de mediators over de andere zaken die ze in hun praktijk tegenkomen, zoals de ontvlechting van familiebedrijven of hoogoplopende arbeidsconflicten.

De diverse ‘open huizen’ die door mediators in heel het land werden georganiseerd, konden ook op veel regionale aandacht rekenen. Bijvoorbeeld in het Weekblad Vijfheerenlanden, dat haar lezers informeerde over het open huis dat Christina Hosman Mediation in Leerdam hield en waar geïnteresseerden meer te weten konden komcen over familiemediation.