NMv nieuwjaarsbijeenkomst: ‘De verbinding van emotie’

We beloven u een inspirerende middag

Naast de speech van NMv-voorzitter Frederique van Zomeren, een Meet & Greet met het bestuur en mogelijkheid tot netwerken tijdens de nieuwjaarsborrel, trakteren wij u op twee bijzondere presentaties:

Marjon Kuipers en Ingrid de Jong van FEM Profiling geven een lezing positieve manipulatie van de communicatie tijdens mediations.
Tijdens deze presentatie komen de zes communicatiekanalen aan bod, te weten: inhoud, gezicht, stem, psychofysiologie, interactiestijl en lichaam. Hoe kun je als mediator belangrijke signalen in het (non-)verbale gedrag van cliënten waarnemen en interpreteren? Hoe kun je vervolgens inspelen op deze signalen (bijvoorbeeld door het kiezen van een bepaalde vragenstijl), waardoor je sneller tot de kern kunt komen? Hoe kun je door jouw communicatie het vertrouwen van je cliënten winnen? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die tijdens deze presentatie worden beantwoord.
Sinds haar opleiding tot mediator volgens het protocol van het Mediators federatie Nederland is Marjon werkzaam als zelfstandig gevestigd MfN Register Mediator. Zij is tevens Rechtbank & Strafzaak Mediator en geaccrediteerd familie- en arbeidsmediator. Marjon houdt praktijk in Enschede en Amsterdam en is aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland. Ook is zij High Trust relatie voor de Raad voor de Rechtsbijstand en lid van de Kring van scheidingsspecialisten.Tijdens de studie Graduate Specialist Analytic Profiling en de Master Mediation heeft zij onderzoek gedaan naar de rol van stress & emoties en de invloed daarvan op lichamelijk en mentaal welzijn.
Ingrid is werkzaam als MfN/ADR Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Interventions (MCSI) en Gedragsanalist. In 2014 is zij gecertificeerd als international certified FACS coder. FACS is gebaseerd op de theorie dat 43 gezichtsspieren samen duizenden gezichtsuitdrukkingen kunnen vormen. Met deze methode kun je deze expressies nauwkeurig observeren, coderen en er betekenis aan geven. Binnen het vakgebied profiling heeft Ingrid zich gespecialiseerd in de deelgebieden emotieherkenning, leugendetectie/waarheidsbevinding en karakteranalyses. Marjon en Ingrid volgen momenteel de masteropleiding MSc Communication, Behaviour and Credibility Analysis aan The Emotional Intelligence Academy | Manchester Metropolitan University in Engeland.

Bernette Boukema van het Mediationbureau van de rechtbank Amsterdam vertelt u alles over het laten horen van je eigen stem en bewustwording van je eigen aanwezigheid. Bernette is afgestudeerd aan de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie.Daarnaast heeft zij onder meer de Mediationopleiding gevolgd bij het CvC en is zij momenteel werkzaam bij het Mediationbureau van de rechtbank te Amsterdam.

Kortom: dit mag u niet missen!

Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 – 16.30     Ontvangst
16.30 – 17.00     Frederique van Zomeren, voorzitter NMv:
                          Nieuwjaarsspeech
17.00 – 17.50     Marjon Kuipers, FEM Profiling:
                         Het herkennen van non-verbale signalen tijdens mediation
17.50 – 18.30     Bernette Boukema, Mediationbureau van de rechtbank Amsterdam:
                         Sterker met je stem
18.30 – 19.30    Nieuwjaarsborrel en Meet & Greet met bestuur

PE-punten en kosten

de aanvraag voor PE-punten wordt gedaan;
de kosten voor deelname voor NMv-leden bedragen: € 40,= ex BTW;
de kosten voor deelname voor niet-NMv-leden bedragen: € 60,= ex BTW;
wilt u een verwijzer meenemen als introducé, dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding.

Locatie

Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

Zowel per auto als OV is de locatie gemakkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal Station kunt u tram 60 of 61 nemen. U stapt na 13 minuten bij halte Zuilenstein uit. Vanaf daar is het nog 3 minuten lopen. Green Village heeft een eigen (gratis) parkeerterrein. Vanuit het bestuur kijken wij uit naar een mooie dag!

Mogen wij u ook verwelkomen op 21 januari?