NMv initieert

paper-3309829_1920.jpg.webp

Op 28 mei 2020 heeft de NMv de registers SKM, MfN-federatievoorzitter, ADR en IMI uitgenodigd voor een “beeldend gesprek” met als onderwerp:

Wat is de rol van registers met het oog op eenheid in het mediationveld? Het wenkend perspectief om te komen tot één register?

Op 8 juni j.l. heeft “de benen op tafel” bijeenkomst plaatsgevonden met Pascal Comvalius, voorzitter Appraisal Committee IMI, Robert Tettelaar, Directeur ADR register en de NMv, bij monde van Frederique van Zomeren, Hans Bekkers en Julia Gerlach.

Een bevlogen bijeenkomst met onderwerpen als bijvoorbeeld: Hoe denken wij over -Mediation als volwaardig beroep, -differentiatie in mediators en werkterreinen, voor/nadelen van mediation naast- of in de rechtspraak tot aan voorbeelden hoe Mediation bijvoorbeeld in Singapore werkt.

Interessant en verrijkend. We gaan deze ontmoetingen zeker herhalen met een standing invitation aan alle registers. Dit doen wij vanuit onze wens van één register voor mediators en onze bijdrage aan eenheid in het mediationveld.