Week van de Mediation -voor en door leden- in teken van de Overheid: ‘Samen slaan we de brug en komen we er sterker uit’

week van de mediation.jpg.webp

Voor de vierde keer op rij organiseert en faciliteert de NMv voor haar leden en samenwerkingspartners in oktober de Week van de Mediation. Een mooie traditie, waarin ieder jaar weer een ander thema wordt gekozen, zodat alle leden op specialisatiegebied aan de beurt komen om de spotlight op de eigen business te laten schijnen. Uiteraard blijft vooropstaan dat het in de Week van de Mediation juist erom gaat dat Mediation (inderdaad met een Hoofdletter en vetgedrukt!) voor het voetlicht gebracht wordt, in welke specialisatie dan ook.

Inmiddels hebben we voorbij zien komen;  Familiemediation, Arbeidsmediation en Zakelijke mediation. En nu dus Overheidsmediation. En wat nu zo mooi is aan het thema ‘overheid’ is dat een ieder daarmee te maken heeft of kan hebben. Voor Overheidsmediation is geen specifieke opleiding vereist, zoals bij de andere specialisaties toch wel het geval is. Overheidsmediation is er dus gewoon voor iedereen en ligt voor alle leden van de NMv binnen handbereik. Een laagdrempelig en kansrijk thema dus!

Ook dit jaar faciliteert de NMv haar leden bij de Week van de Mediation met als doel het vergroten van bekendheid over mediation bij het publieke domein. De speciale website www.weekvandemediation.nl is wederom het platform voor acties die de eigen leden opzetten; soms in samenwerking met elkaar en soms ter inspiratie vanuit de ambassadeurs van de NMv.

Natuurlijk gaan we de overheid benaderen om een extra boost te geven aan het thema en dit zal zowel op de website worden geplaatst als worden ondersteund met social media acties door onze Community Manager Margreet. Maar daar bent u wel zelf bij! Denk, vind en acteer; meld uw eigen lucratieve idee of actie aan en het wordt gepost op de website. .

Naast de acties die jaarlijks in de Week van de Mediation door onze eigen leden worden uitgezet zijn er nog twee andere tradities; in de middag op 20 oktober 2020 vindt er een (online) webinar plaats met een inspirerende plenaire spreker en aansluitend twee workshops. En natuurlijk zal er ook dit jaar de Eberhard van der Laan Mediation Award uitgereikt worden. Na onze oproep in de vorige nieuwsbrief om kandidaten te nomineren zijn we al tot een indrukwekkende lijst kandidaten gekomen, maar u heeft nog tot 10 september de tijd om uw kandidaat in te brengen met motivatie. Daarna ontvangt u een poll om uw stem uit te brengen naar de kandidaat die wat u betreft deze prestigieuze onderscheiding meer dan verdient! Afgelopen jaar kwam deze eer mevrouw Carry Knoops toe, een prachtig moment voor haarzelf en haar familie. Wie o wie mag dit jaar de originele ‘ Eikomma’, ontworpen door kunstenares Liesbeth Jimmink, in ontvangst nemen? Ook uw stem telt!

Over actief gesproken; onze redactie van TC is hard bezig om tot een prachtig Tijdschrift voor Conflicthantering te komen met als thema…Overheid. Inderdaad, dat is geen toeval!

En last but not least zal, na de succesvolle STER campagne afgelopen voorjaar, ook nu het 0800-MEDIATION belteam weer met enthousiaste vrijwillige leden geformeerd worden. Wanneer u daaraan wilt deelnemen stuurt u een mail naar het bovengenoemde secretariaat van de NMv. Het belteam krijgt voorafgaand aan de Week van de Mediation instructies en u kunt zelf uw bereikbaarheid opgeven.

Kortom, vanuit het bestuur kijken wij weer enorm uit naar alle mooie acties die u en wij op touw gaan zetten met daarbij de kans om de brug te slaan naar de Overheid. U doet toch ook mee! Niet voor niets hanteren we ook bij dit event; samen komen we er sterker uit!