Werkbezoek minister Dekker aan NMv succesvol verlopen

werkbezoek nmv.jpeg.webp

Hans Bekkers, Julia Gerlach, Tineke Otter en Fred Schonewille namen de minister mee tijdens een  overtuigend rollenspel rond een arbeidsconflict en een tweetal ervaringsverhalen. waarin aandacht werd besteed aan zowel de betekenis als het effect van mediation. Na afloop ging de minister in gesprek met zowel de ervaringsdeskundigen als mediators.

Minister Dekker was oprecht geïnteresseerd en stelde veel vragen, aldus Julia Gerlach, voorzitter van de NMv: “Het belichten van de aspecten van ‘beleving en gevoel’ in mediation werd als buitengewoon inspirerend ervaren. Een mooie manier om van gedachten te wisselen over het vak, persoonlijke drijfveren en de rol van de overheid. Voor mijn gevoel zijn we daar op een uitstekende wijze in geslaagd en hebben we ieder voor zich een waardevolle bijdrage kunnen leveren.”

Aan het einde van het bezoek ging de minister met de NMv in gesprek op het gebied van de voorgenomen wetgeving. Een vervolggesprek met medewerkers van de minister hierover wordt gepland.  

De wijze waarop de bijeenkomst werd vormgegeven was zowel voor betrokkenen als het ministerie uniek. Julia Gerlach: “Bijzonder dat het online werkbezoek als een echt werkbezoek is ervaren”. Ook Minister Sander Dekker reageerde na afloop uiterst positief en sprak van een inspirerende en leerzame online ontmoeting.