Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen!

team-spirit-2447163_1920.jpg (1).webp

Op 21 januari 2021 was het zover; de eerste NMv-bijeenkomst van het jaar, de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst, was een feit. Alhoewel de digitale vorm allerminst ‘traditioneel’ te noemen was. Maar dat mocht de pret, welke altijd in de lucht hangt bij het nieuwe jaar met nieuwe plannen, zeker niet drukken. Vanuit de professionele studio en onder begeleiding van MOS Events werd dan ook een mooie bijeenkomst gehouden.

Terugblikken en vooruitkijken
Het aantal aanmeldingen was enorm, en een groot aantal deelnemers was al direct ingelogd bij de nieuwjaarspeech van voorzitter Julia Gerlach, waarin helder verwoord werd wat het bestuur namens de NMv afgelopen jaar heeft gedaan en welke plannen en speerpunten er voor het komend jaar gemaakt zijn.

Hierbij kwamen een aantal topics aan de orde, zoals de tv en radio mediacampagne ‘samen komen we er sterker uit’ van het afgelopen jaar, de online webinars welke vol enthousiasme uit de klei werden getrokken, de onlinetoetsen die we ‘ineens’ moesten laten ontwikkelen en afnemen voor PE-punten, de Week van de Mediation met aandacht voor de Overheid, de Eberhard van der Laan Award welke middels een interview in ontvangst werd genomen door Mariette Hamer van de SER, de tafel van 5-sessies om leden te raadplegen en de ruimte te geven voor nog meer inbreng, de stand van zaken omtrent de mediationwetgeving  inclusief het werkbezoek van Sander Dekker, ledenvoordelen (BAV) die onderhandeld zijn; kortom, een lange en indrukwekkende lijst van activiteiten passeerden de revue.

Daarna werd er een poll gehouden onder de deelnemers om te peilen wat het coronajaar heeft betekend voor de omzet en wat de verwachtingen zijn voor 2021.

De video-opname van de nieuwjaarspeech en de poll kunt u hier terugkijken.

Interactieve netwerksessie
Na een poll konden de leden deelnemen aan een interactieve netwerksessie, met een verdiepingsslag zowel op mediation-specialisme als op regionaal ondernemerschap, gefaciliteerd door bestuurslid Sandra Ploeg. Door middel van break-out sessies gingen de deelnemers in groepjes aan de slag, waarbij de focus lag op verbinding, hèt thema van 2021 voor de NMv. Verbinding (juist nu nog belangrijker dan ooit) van mediators en van samenwerking in business: we zijn dus geen concurrenten van elkaar, maar vakgenoten die graag samen het mooie vak mediation verder willen brengen en natuurlijk ook met succes de eigen praktijk draaiende willen houden.

Er volgden tips aan elkaar zoals:
- Zorg voor een goed LinkedIn profiel en sluit je aan bij zoveel mogelijk groepen
   (heeft u zich al bij de NMv LinkedIn groep aangesloten?)
- Zoek de samenwerking op en houd de trends in de gaten
- Zoek mogelijkheden voor samenwerking t.a.v. co-mediation
- Zet in op pre-mediation, oftewel genereer hiermee een mogelijke mediation
- Deel successen op social media want dit levert zomaar weer nieuwe mediations op
- Haal de schaamte en schuld van mediation af, waardoor mediation (nog) toegankelijker is

En last but nog least de boodschap: de koek is groot genoeg dus wees elkaars vliegwiel!

Maandelijks met elkaar in verbinding
De reacties over deze georganiseerde netwerksessie waren zo positief en lovend dat er werd gevraagd om meer. En dat is wat Julia in haar afronding aan alle aanwezige leden heeft kunnen meegegeven: we gaan er als bestuur, ondersteund door de leden van het ambassadeursnetwerk, voor zorgen dat leden op maandelijkse basis met elkaar in verbinding komen.
De afrondende spreuk ‘als je snel wilt ga je alleen, als je ver wilt ga dan samen’ sluit daar naadloos aan!

Uitnodigingen hiervoor volgen binnenkort, dus houd de mail en de nieuwsbrief in de gaten!

Download hier de presentatie van de nieuwjaarsbijeenkomst (in de map bijeenkomsten; alleen voor leden)