Gezocht: nieuwe collega('s) in het NMv-bestuur

Vacature.jpg.webp

Wij zijn op zoek naar een of meerdere enthousiaste collega’s in de functie van bestuurslid die samen met ons de NMv willen laten groeien en bloeien. Bent u die betrokken mediator die het vak een warm hart toedraagt, graag in gesprek gaat met collega-mediators over de kwaliteit van ons vak en hebt u bestuurlijke ervaring? Beschikt u over een relevant netwerk? Bent u bereid de handen uit de mouwen te steken? Dan nodigen wij u van harte uit te reageren op deze afwisselende functie in het bestuur.

De organisatie

De NMv is de grootste landelijk beroepsvereniging voor mediators met een professioneel verenigingssecretariaat gevestigd in Nijkerk. Het secretariaat wordt aangestuurd door de verenigingsmanager die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het beleid en het bestuur ondersteunt.

Rol binnen bestuur

Het bestuur is collegiaal. Wij werken samen op basis van overeenstemming, terwijl ieder bestuurslid verantwoordelijk is voor de eigen portefeuille. Het gaat om een bestuurslid met een nader af te spreken, inhoudelijk, takenpakket. Wij zoeken bij voorkeur iemand die daarnaast ook affiniteit heeft op financieel gebied, maar ook de (statutaire) rol van secretaris is nog vacant.

Tijdsbeslag en termijn

Een dagdeel per week, flexibele inzet. De bestuurstermijn is drie jaar en kan worden verlengd met een nieuwe periode van drie jaar na goedkeuring van de ALV, met een maximum van 3 periodes.                    

Expertise / competentie

  • Voorkeur een ervaren mediator (geregistreerd)
  • Affiniteit op financieel gebied is een pré (het is mogelijk dat het penningmeesterschap op bestuursniveau tot de taken behoort. U wordt hierin professioneel ondersteund door het verenigingsbureau).
  • Creatief denken en handelen
  • Iemand die beweging kan bewerkstelligen
  • Bestuurservaring is een pré
  • Netwerker/verbinder
  • Teamplayer, kritisch meebewegend     

Vergoeding

Aan een bestuursfunctie is een vergoeding verbonden van € 3.000 per jaar. Hiervoor wordt verwacht dat een kandidaat ten minste een dagdeel per week aan de functie besteedt.

Procedure

Na ontvangst van de sollicitatie vindt een tweetal gesprekken met twee bestuurders plaats, waarna het bestuur een keuze maakt voor een kandidaat. Voorafgaande aan de benoeming hanteren we een inwerkperiode van drie (3) maanden. Hierna besluiten we gezamenlijk of u als kandidaat wordt voorgedragen aan de ALV. Benoeming vindt plaats in de ALV.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van NMv, Julia Gerlach via julia.gerlach@mediatorsvereniging.nl / tel. 0651301660 of met Jannemarie Vergunst, verenigingsmanager (jannemarie.vergunst@mos-net.nl / tel. 0611738094).

Wij nodigen u van harte uit te reageren op deze vacature. Graag ontvangen wij een motivatie en uw cv via info@mediatorsvereniging.nl. U kunt uw sollicitatie richten aan Jannemarie Vergunst NMv verenigingsmanager voor 1 oktober 2021.