Eberhard van der Laan Mediation Award 2021 naar verbinder pur sang; Joyce Sylvester

Joyce Sylvester (r) krijgt de award uitgereikt van Sandra Ploeg (l).jpg.webp

Joyce Sylvester heeft de Eberhard van der Laan Mediation Award 2021 ontvangen. Dat is maandagochtend bekend gemaakt tijdens het jubileumevent ‘Verbinding met de samenleving’ van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), welke ter gelegenheid van de Week van de Mediation (1 november-5 november) is georganiseerd.

 De prestigieuze award is Sylvester toegekomen wegens haar rol in de samenleving waarin zij tijdens haar loopbaan baanbrekend en tevens een voorbeeld is voor vrouwen op invloedrijke posities, hetgeen zij in haar autobiografie ‘Bent ú de burgemeester?’ beschreven heeft. Zij noemde het tijdens de uitreiking een grote eer om de award in ontvangst te mogen nemen, temeer daar zij een goede band met wijlen Eberhard van der Laan had tijdens haar Amsterdamse periode.

De Eberhard van der Laan Mediation Award is vernoemd naar de in 2017 overleden oud-burgemeester van Amsterdam die geldt als één van de grondleggers van mediation in Nederland. Zo liet hij als burgemeester honderden ambtenaren trainen in mediationvaardigheden. Met het uitreiken van deze award wil de NMv bijzondere aandacht schenken aan mensen die door hun optreden en persoonlijkheid een verbindende rol in de samenleving spelen.

Bemiddelen ten tijde van conflict betekent allereerst het verbinden van mensen en aandacht hebben voor emoties en de verschillende belangen. Komen tot de ‘menselijke maat’ is de start waarna ruimte gegeven kan worden aan de verschillende ideeën en gezamenlijke oplossingen; zo zegt de voorzitter van de NMv, Julia Gerlach.

Over de Week van de Mediation

Van 1 t/m 5 november vindt de vijfde en daarmee jubileum editie van de Week van de Mediation plaats. Dit jaar staat de week in het teken van ‘Verbinding met de samenleving’. Om dit thema krachtig in te zetten worden er dit jaar ook voorlichtende workshops voor verwijzers van mediation aangeboden zoals voor de HR professionals en medewerkers van arbodiensten; meer informatie daarover is te vinden op https://weekvandemediation.nl