Week van de Mediation 2021 haalt de media!

Julia bij koffietijd.jpg.webp

Op 1 november jl. was het dan echt zover; de 5e editie van de Week van de Mediation werd gestart met een hybride event, waaraan ieder lid kosteloos kon deelnemen; online of offline. De leden op de groene locatie in Woudenberg hebben aan grote ronde tafels met een ruime opstelling live kunnen deelnemen aan dit jaarlijks terugkerende event.

Eberhard van der Laan Mediation Award
Naast inspirerende sprekers was er de altijd spannende Eberhard van der Laan Mediation Award uitreiking. Dit jaar bleek, van de twee genomineerden, Joyce Sylvester de gelukkige te zijn. Zij ontving de Eikomma award van kunstenares Liesbeth Jimmink uit handen van Sandra Ploeg, bestuurslid en organisator van de Week van de Mediation. Lees hier het persbericht.

Tv-pogramma Koffietijd
Dat deze awarduitreiking een mooi mediastaartje zou krijgen, was op dat moment nog niet voorzien, alhoewel er al wel contacten gelegd waren  om aan tafel te komen bij het tv-programma ‘Koffietijd’. Omdat het bestuur geen kosten wilde maken voor mediazendtijd is ingezet op de nieuwswaarde van de Week van de Mediation, met als doel het zichtbaar maken van mediation. Dit bleek een schot in de roos en afgelopen vrijdagochtend heeft voorzitter Julia Gerlach tijdens de uitzending teruggeblikt op de Week van de Mediation, samen met Joyce Sylvester die ook was uitgenodigd. Uiteraard was het de bedoeling om het thema van dit jaar  ‘verbinding met de samenleving’, door het toelichten van mediation, uit te dragen naar de kijkers. Nog steeds blijkt niet iedereen te weten wat medation in de samenleving kan betekenen; dus dit was een waardevol mediamoment!

Webinars
De webinars werden goed en soms zelf erg druk bezocht door de leden en ook bij de georganiseerde webinars voor verwijzers was er voldoende opkomst.

Een geslaagde week met zoals altijd ook weer lessons learned voor het bestuur, die deze zaken meeneemt bij het organiseren van de Week van de Mediation volgend jaar.

Al met al kijkt het bestuur terug op een meer dan geslaagde week, hetgeen werd onderstreept door aanwezige leden tijdens de afsluiting van deze week met een netwerkborrel.