De NMv in beweging, samen met u!

volunteer-3874924_1920.png.webp

Werkt u ook mee aan versterking van onze vereniging en mediation in de samenleving?

Mediation als eerste, vanzelfsprekende stap in conflictoplossing; daar staan en gaan we voor, ook in 2022. Omdat we samen een vereniging zijn - met leden, door leden, voor leden - hebben wij u meer dan ooit nodig. Wilt u ook dat mediation op ieders netvlies staat als eerste stap bij het voorkomen en het oplossen van conflicten? Vindt u het leuk om u samen met andere enthousiastelingen in te zetten voor de professionalisering van onze leden en/of het mediationvak in het algemeen? Bent u een denker, een netwerker, een creatieve doener of alles ineen, en heeft u nog wat tijd over? We hebben een aantal leuke en interessante mogelijkheden. Lees dus snel verder!

Wat levert het mij op?

Het is vrijwillig; u krijgt er dus geen salaris voor. Wat u er wel voor krijgt: een mooi netwerk waarbinnen u uw eigen kennis en kunde kunt ontplooien en relevante contacten opdoet. De mogelijkheid om samen echt iets op te bouwen en toe te werken naar een concreet resultaat. En het besef dat u bijdraagt aan iets waardevols. In ruil mag u als (erkend) vrijwilliger kosteloos deelnemen aan de door de NMv-georganiseerde professionaliseringsactiviteiten. Ook ontvangt u een bijdrage in de reiskosten én geven we u, als u daar prijs op stelt, een podium op de NMv-website waarop u zichzelf als actief lid kunt voorstellen.

De kleine lettertjes

Vrijwillig is natuurlijk niet vrijblijvend; we nemen uw inzet serieus. Om die reden ontvang u van ons een vrijwilligersovereenkomst. U werkt onder verantwoordelijkheid van het bestuur en krijgt een vaste contactpersoon. U beseft dat u een belangrijk visitekaartje bent voor de vereniging en u gedraagt zich als zodanig. Het gaat u maximaal een dagdeel per maand kosten en veel doen we online; dus dat scheelt. Is het toch nodig dat u reist, dan dragen we bij in de reiskosten.

Belangstelling?

Stuur een bericht met uw motivatie waarin u toelicht wat u wilt en kunt bijdragen, voorzien van een CV of link naar uw LinkedIn-profiel, naar: info@mediatorsvereniging.nl.

Eerst meer informatie? Mail uw vragen naar hetzelfde adres of neem contact op met Jannemarie Vergunst, NMv verenigingsmanager op 06 1173 8094. Vermeld in uw e-mailcorrespondentie de genoemde vacaturecode.

Onze vrijwilligersvacatures:

Wat: leden NMv-team kennis (code V1)
Doel: ondersteunen van leden in hun professionalisering. Uitgangspunt is dat we in 2022 zo’n 12 workshops faciliteren, verspreid over het jaar. Allerlei organisaties, waaronder opleiders, maar ook individuele leden en aan NMv-gelieerde organisaties, zijn bereid hun kennis met ons te delen. Van dit aanbod gaat u in samenspraak met uw teamleden een samenhangend programma samenstellen dat aansluit op de verschillende behoeften van onze leden en specialismen binnen het werkveld mediation.
Wat gaat u doen: u gaat actief meedenken over wat onze  leden volgens u nodig hebben om die volgende stap te zetten in hun professionalisering. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Hoe maken we een aantrekkelijk en uitgebalanceerd programma? Wat hebben we daarvoor nodig? Natuurlijk moet het programma daarna ook georganiseerd en uitgevoerd worden; dus enig praktisch werk hoort er ook bij.
Wie wij zoeken: heeft u een duidelijke opvatting over waarmee een mediator nu echt het verschil kan maken en wat daarvoor nodig is? Heeft u affiniteit met opleiding en ontwikkeling én bent u zelf mediator in één van de aandachtsgebieden familie, arbeid, zakelijk, onderwijs of overheid? Bent u daarnaast bereid om zich in ieder geval drie uur per maand belangeloos beschikbaar te stellen voor deze boeiende en leerzame klus? Dan zoeken wij u! Veel overleg zal online gaan, dus de werkzaamheden zullen doorgaans gemakkelijk in te passen zijn.

------

Wat: leden NMv-team netwerken en PR (code V2)
Doel: Conflictbemiddeling als eerste vanzelfsprekende stap naar conflictoplossing; daar staan en gaan we voor. Hoe belangrijk is het dan dat we op diverse terreinen én momenten laten zien dat er goede mogelijkheden zijn om er samen uit te komen én dat NMv hier een sleutelrol in kan vervullen. In dit team houdt u zich enerzijds bezig met het zichtbaar maken van de NMv via onze communicatiekanalen en anderzijds ondersteunt en/of organiseert u netwerken die voor de NMv van belang zijn.
Wat gaat u doen: dit hangt helemaal af van uw eigen mogelijkheden en talenten. Bent u goed in social media? In dit team kunt u bijdragen aan discussies in onze LinkedIn groep en/of op andere social-media kanalen. Heeft u een goede pen? Schrijf een nieuwsbericht voor de website en/of nieuwsbrief. Begeleidt u graag een discussie met een groep collega-mediators? Faciliteer dan één van onze maandelijkse (online) netwerkbijeenkomsten. Heeft u andere ideeën? Laat die vooral ook horen.
Wie wij zoeken: u heeft actuele kennis van social media en hoe met deze instrumenten onze boodschap nog beter voor het voetlicht te brengen. U beschikt over een goede pen en bent in staat om korte, aantrekkelijke en relevante berichten te schrijven. U steekt graag de handen uit de mouwen en als u over een ruim en relevant netwerk beschikt, is dat een pré. U kunt goed samenwerken en bent bereid constructieve feedback op uw artikelen of  bijdragen te accepteren. U bent bereid om zich in ieder geval drie uur per maand belangeloos beschikbaar te stellen. Uw inzet bedraagt enkele uren per maand, veelal online.

------

Wat: leden NMv-team Manifest (code V4)
Doel: bijdragen aan het ‘levend maken’ van het Manifest ‘Stappen in conflictbemiddeling’ met als stip op de horizon “in ieder contract een mediationclausule”. NMv is één van de organiserende partijen van het Manifest Stappen in conflictbemiddeling. Met dit manifest doen partijen een oproep aan de regering tot het instellen van doelgroepgerichte geschillenregelingen en conflictoplossings(mediation) clausules.
Wat gaat u doen: Het Manifest heeft een looptijd van vier jaar, net zo lang als de kabinetsperiode. Wij zoeken leden die een ‘eigen project’ willen inbrengen of willen meewerken aan een project van een ander om zo bij te dragen aan het doel van het Manifest.
Wie wij zoeken: “In ieder contract in Nederland een mediationclausule” is een mooi uitgangspunt. Op dit moment zijn er een paar enthousiaste mensen die hiermee bezig zijn. Als u in uw woon- of werkgebied kansen ziet, creatief wilt denken én durf hebt om hiermee aan de slag te gaan: dan zoeken wij u. Kijk voor meer informatie over het Manifest op www.stappeninconflictbemiddeling.nl.

------

Wat: leden NMv-team Week van de Mediation (code V5)
Doel: samen voorbereiden van - en invulling geven aan de jaarlijkse Week van de Mediation die plaatsvindt van 31 oktober t/m 4 november 2022.
Wat gaat u doen: de Week van de Mediation is een jaarlijks terugkerend event dat alle schijnwerpers richt op mediation. Veel leden organiseren in deze week een activiteit waarmee mediation voor het voetlicht gebracht wordt. Traditiegetrouw reiken we tijdens het NMv-event ook de prestigieuze Eberhard van der Laan Award uit. Het voorbereiden en invullen van een geslaagde week is een leuke en uitdagende klus waar we veel hoofd- én organisatietalent bij kunnen gebruiken.
Wie wij zoeken: bent u creatief? Beschikt u over een relevant netwerk? Houdt u van organiseren? En/of bent u goed in het bijhouden van websites? Maar vooral: bent u wel toe aan een leuke uitdaging, samen met een groep collega-enthousiastelingen? Dit project start in januari zal maandelijks ca. 2 uur van uw tijd in beslag nemen.

------

Wat: Lid Kascommissie (code V6)
Wat gaat u doen: De NMv laat ieder jaar de jaarcijfers controleren door een kascommissie, bestaande uit enkele betrokken leden van de vereniging. De werkzaamheden hiervoor vinden begin 2022 plaats.
Wie wij zoeken: Bent u opbouwend kritisch, heeft u een scherp oog en affiniteit met cijfers en financiën? Meldt u zich dan aan voor deze waardevolle klus. De werkzaamheden vinden hoofdzakelijk online plaats.