VOM op website RvR!

VOM logo.jpg.webp

In het streven om mediation steeds beter op de kaart te zetten, kunnen we dit jaar een nieuwe stap zetten. In 2022 krijgt de VOM, de Vereniging Online Mediators toegang tot de website Rechtwijzer.nl, de website van de Raad voor Rechtsbijstand waar informatie te vinden is over allerlei problemen waarbij mensen behoefte hebben aan juridische of andere hulp.

De VOM introduceert een nieuw product als collega van Uitelkaar.nl. Op de nieuwe website van de VOM kunnen mensen hun scheiding, ouderschapsplan of alimentatieberekening regelen, waarbij ze vanaf het begin volledig worden bijgestaan door een geregistreerde mediator van de Vereniging Online Mediators. Indien wenselijk kan een toevoeging worden aangevraagd. Doordat cliënten vanaf het begin door een mediator begeleid worden, kan iedereen, ongeacht achtergrond of opleiding, hun scheiding in eigen regie vormgeven.

In de aanloop naar dit akkoord (waar meer dan een jaar aan gewerkt is), hebben we regelmatig met het bestuur van de NMv gesproken die hier ook aandacht aan heeft besteed in haar gesprekken met o.a. het ministerie van justitie en veiligheid.

Met deze nieuwe ontwikkeling creëert de VOM een gelijk speelveld voor alle Nederlandse burgers, als aanvulling op het aanbod van Uitelkaar.nl, en nieuwe kansen voor vakkundige (echtscheidings)mediators.

Voor meer informatie:
mail Info@onlinemediation.nu, of bel 0622794924
Peter van der Lugt, voorzitter VOM