Column Maart 2022 - Julia Gerlach

Julia Gerlach Column.jpg.webp

Onder onze leden is enorm veel kennis en ervaring. Vooral op het vlak van communicatieve vaardigheden, in welke vorm dan ook,

Onder onze leden is enorm veel kennis en ervaring. Vooral op het vlak van communicatieve vaardigheden, in welke vorm dan ook, kun je het verschil maken door je unieke identiteit als professional/mediator te laten zien.  Immers je kunt niet niet communiceren!

U kunt uw ervaringen delen en anderen hiermee inspireren. Hoe u dat kunt doen, leest u in het nieuwsbericht ‘Tijdschrift conflicthantering’ van Hans Bekkers. Ook kunt u ervaringen over specifieke vormen van communicatie opdoen tijdens onze kenniscarrousel op 14 april met het thema ‘De menselijke maat eerst!’ Marjon Kuipers, gedragsanalist en mediator neemt ons hierin mee. 

Keynotespreker op deze kenniscarrousel is Ulysse Ellian, 2e kamerlid VVD. Ellian en ik hebben elkaar weer ontmoet tijdens het gesprek in de 2e kamer op 17 maart, waarin NMv het bevorderen van mediation onder de aandacht heeft gebracht.  We hebben 3 aandachtspunten naar voren gebracht alsook een belofte. De aanwezige kamerleden van de 5 belangrijkste partijen hebben kritische vragen gesteld. Het verschil tussen hulpzoekende en rechtzoekende is werkelijk belangrijk.

Samenwerken in het belang om mediation op de kaart te zetten is ten alle tijden ons speerpunt. Zie de oproep van ‘de onderwijsmediators’. Hieronder ook een mooie samenwerking met leden die vanuit mijn oproep in de vorige nieuwsbrief hun essentie van mediation met ons hebben gedeeld. Deze hebben wij samengevat en in een boekenlegger verwoord. Dank aan de inzenders.

Bij de oproep voor kandidaten voor de Eberhard van der Laan Award meld ik u alvast dat deze in een ‘nieuw jasje’ wordt gestoken. Heeft, of kent u een kandidaat in de samenleving die volgens u een verbinder bij uitstek is? Laat het ons weten.

De quote: ‘Het ligt altijd aan hem’, of voor de andere lezer: ‘Het ligt altijd aan haar’, is gebruikt op een poster tijdens de Week van de Mediation en bij een televisie-uitzending in november 2021, waar de NMv heeft uitgelegd hoe mediation werkt. U heeft vast ook wel gezegdes of quotes over mediation? Dan kunt u uw hart ophalen. Zie ons bericht over de NMv-mediationkalender. U kunt hier als NMv-lid met/of zonder eigen naam aan meedoen. Dit gaat echt heel leuk worden.

Kortom, er komt veel reuring waar u aan mee kunt doen. Heeft u vragen of wilt u reageren, klik hier.

Met hartelijke groet

Handtekening Julia

Julia Gerlach