Even voorstellen: Pieter Beuker – Algemeen Bestuurslid NMv

Pieter Beuker.jpg.webp

Na bijna drie maanden actief te zijn binnen het bestuur van de NMv grijp ik met beide handen de kans om mij in deze nieuwsbrief wat

Na bijna drie maanden actief te zijn binnen het bestuur van de NMv grijp ik met beide handen de kans om mij in deze nieuwsbrief wat uitgebreider voor te stellen. Enkele van onze leden heb ik in de afgelopen maanden al mogen spreken tijdens de netwerkbijeenkomsten of wellicht in de voorbereiding van de kenniscarrousel. Iets wat mij tijdens deze contacten is bijgebleven is de energie die er leeft onderling en de saamhorigheid om samen te bouwen aan de propositie van mediation. Juist dit laatste was voor mij als mediator halverwege 2021 de reden om te reageren op de vacante functie in het bestuur van de NMv.

Vanuit mijn studie Fiscale Economie in Amsterdam ben ik op de effectenbeurs gestart met mijn eerste baan. Na een tijd te hebben gewerkt in de hectische wereld van een daghandelaar ben ik binnen deze organisatie doorgegroeid tot marketing/sales manager. Deze rol heeft veel invloed gehad om mijn verdere loopbaan. Na de financiële crisis ben ik de wereld van de commerciële dienstverlening ingerold. Hier ben ik als projectconsultant actief geweest in diverse leidinggevende rollen. Veelal hadden deze projecten een financieel of technische uitdaging en zoals je niet zal verbazen lagen de meeste deadlines bij aanvang al in het verleden, kortom; heel snel en heel efficiënt op hoog niveau samenwerken. Tijdens een van deze projecten leek alles vast te lopen, de SLA’s werden al uitgeplozen bij de juridische afdeling tot een wijs man ons attendeerde op mediation. Na deze positieve ervaring heb ik ook als leidinggevende mogen ervaren dat mediation vastgelopen trajecten weer in gang kan brengen, hier is mijn passie voor mediation ontstaan. Mijn (destijds van nature) logische aanpak om vraagstukken op te lossen door de mens centraal te stellen is nog steeds waar ik mijn voldoening als mediator uit haal.

Sinds 2019 ben ik mediator en richt mij met Consensius Mediation & Advies op zowel de zakelijke markt als op scheidingen waar mijn fiscale achtergrond goed van pas komt. Daarnaast ben ik als adviseur/interim consultant ook van tijd tot tijd betrokken bij verschillende startups & VvE’s. Netwerken en zaken in beweging brengen doe ik dan ook graag en dat brengt mij weer terug bij mijn reden om te reageren op de rol van bestuurslid… Wat kunnen we als vereniging samen mooie dingen bereiken voor ons vak!

In mijn ‘proefperiode’ als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor de ledenvoordelen, ledenwerving, nieuwsbrieven en de kenniscarrousel. Na veel overleg met onze voorzitter Julia Gerlach en bestuursleden Hans, Gjalt en Ton hebben wij een mooie agenda opgemaakt. Ik hoop dan ook tijdens de formele stemming in juni mijn rol binnen het bestuur definitief te maken, ik heb er zin in!


Met vriendelijke groet,

Pieter Beuker