Nieuw bestuurslid: Willem Ruiterman

Bestuurlid NMv Willem Ruiterman.jpg

Willem Ruiterman: “Na één van de maandelijkse netwerkgesprekken had ik een gesprek met de voorzitter. In dit gesprek kwam de vraag waarom ik niet had gesolliciteerd als bestuurslid. Ik was namelijk erg enthousiast en wilde mijn bijdrage leveren. Daarna was mijn brief snel gestuurd. 

Want dit was een uitgelezen kans om de daad bij het woord te voegen. Er zijn immers zoveel actuele onderwerpen die de aandacht verdienen. De mediation clausule, de samenwerking met andere beroepsverenigingen en de politieke agenda rondom ons vakgebied.” 

“Ik ben van huis uit ondernemer met een hele brede interesse. Dat bracht mijn carrière via retail naar assurantiën, financial planning en human resource management. Daarna ben ik 15 jaar werkzaam geweest als piloot in onder andere Azië en Europa. Vanuit die hoek neem ik ervaring mee van veel verschillende culturen. Daarnaast heb ik veel bestuurswerk gedaan. Ik heb ervaring als vrijwilliger in buurtbemiddeling en ben mediator.”

“Ik heb een positieve levenshouding en ben behept met een breed interessegebied. Dat is soms lastig, maar betekent ook dat ik in veel richtingen nieuwsgierig ben. Als mediator help ik mensen elkaar te herontdekken in hun eigen kwaliteiten. Overal waar het schuurt probeer ik als mediator de warmte die vrij komt te helpen omzetten naar positieve energie en partijen te faciliteren om de communicatie weer op gang te brengen. Dat doe ik vanuit mijn achtergrond en mijn diepgewortelde interesse in mensen en hun verhoudingen. Organisaties en (semi-)overheid behoren tot mijn doelgroepen in mediation.”

“Mijn uitdaging in het bestuur? Bijdragen aan een mooie samenwerking en het uitdragen van de bemiddelingsclausule, want die hoort standaard in iedere overeenkomst thuis! In de eerstvolgende ALV zal ik officieel worden voorgedragen als bestuurslid. Wilt u meer weten over mijn werkzame leven, bekijk dan mijn Linkedin-profiel. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met al mijn fijne collega’s bij de NMv.”