Vertrek Julia Gerlach als voorzitter Nederlandse Mediators vereniging (NMv)

Julia.png

Julia Gerlach, voorzitter van de Nederlandse Mediators vereniging, heeft per 1 mei haar functie neergelegd. Op 8 juni a.s. tijdens de ALV zal zij officieel afscheid nemen. Na ruim 4 jaar als voorzitter en lid van het bestuur is de combinatie met haar praktijk als begeleidingskundige niet meer te combineren.

Onder haar voorzitterschap is de NMv met haar leden op alle fronten in beweging. De belangenbehartiging voor leden, ondersteunend aan politiek zoals de door NMv voorgestelde mediationwet, de bemiddelingsclausule, en de term ‘hulpzoekende naast de rechtzoekende’ gericht op het verankeren van mediation in de samenleving. Zo is de website Vind een Mediator, geïntroduceerd, en samen met- en voor leden: de Mediation Scheurkalender. Nieuwe initiatieven waar Julia samen met haar collega’s hard aan heeft gewerkt.

Julia heeft veel betekend voor het vak mediation in het algemeen en haar bestuurswerk voor de NMv in het bijzonder. Zij heeft met veel inzet de vereniging door de spannende periode van de afgelopen paar jaar geleid. Het bestuur gaat haar kwaliteiten als voorzitter, enorm missen, haar persoonlijkheid en haar vooruitziende blik.

De vereniging staat er goed voor, Julia kan dan ook met trots op haar periode als voorzitter van de NMv terugkijken.

Het bestuur begrijpt haar vertrek en is haar zeer erkentelijk voor alles wat zij voor de NMv heeft gedaan, en wenst haar enorm veel succes bij het voortzetten van haar eigen praktijk.

De nieuwe voorzitter wordt benoemd uit het bestaande bestuur welk overigens wordt uitgebreid.

 __________________________________________________________

Reactie Julia:

Het is een grote eer geweest om samen met collega-bestuurders een bijdrage te mogen leveren aan deze mooie en belangrijke vereniging. Wat een inspiratie hebben leden, collega’s, vrijwilligers en alle betrokkenen mij gegeven.

Met grote dank en alle vertrouwen aan het huidige bestuur, medewerkers, vrijwilligers die de vereniging zonder enige twijfel verder zullen brengen en mij nu de ruimte geven voor nieuwe ontwikkelingen.